Sfaturi pentru gestionarea consumului de gaz natural

Căutați modalități simple de a vă reduce consumul de energie? Unul dintre sfaturile de mai jos poate fi potrivit pentru dumneavoastră.

Sfaturi pentru economisirea facturilor de gaze naturale:

Setați termostatul la o temperatură mai scăzută

Puteți economisi până la 3% pentru fiecare grad în care reduceți termostatul în timpul iernii. Dacă vă puteți simți confortabil și sănătatea vă permite o casă puțin mai răcoroasă, coborâți termostatul cu câteva grade și economisiți și mai mult. Nu uitați să dați termostatul în jos când nu sunteți acasă și noaptea când mergeți la culcare.

Ai grijă de centrala ta

Curățați și verificați centrala termică în fiecare an pentru a o menține în funcțiune la performanță maximă. Curățați și înlocuiți regulat filtrul de aer al centralei termice a dumneavoastră. Un filtru murdar sau înfundat va folosi mai multă energie și va încălzi mai lent.

Lasă căldura să circule

Verificați-vă mobilierul, perdelele și draperiile și covoarele pentru a vă asigura că nu blochează registrele de căldură și orificiile de ventilație. Dacă aveți un ventilator de tavan, utilizați-l pentru a împinge aerul cald în jos din tavan.

Ține frigul afară

Închideți jaluzelele sau draperiile când afară se întunecă pentru a reduce pierderile de căldură prin ferestre pe timp de noapte. Dacă jaluzelele sau draperiile nu vă acoperă complet ferestrele, luați în considerare o folie de plastic pentru izolare zi și noapte.

Gătește inteligent

Dacă gătiți cu gaz, reglați flacăra pentru a se potrivi cu tigăile dvs. Deschiderea ușii cuptorului în mod inutil poate provoca o scădere de până la 50 de grade a temperaturii cuptorului, așa că nu deschideți ușa cuptorului decât dacă este necesar.

Închide-ți rezervorul 

Vă puteți reduce consumul de energie prin rotirea rezervorului de apă caldă la 120 de grade. Pentru fiecare scădere a temperaturii cu 10 grade, puteți economisi între 3% și 5% din costurile de încălzire a apei. Izolarea conductelor de apă caldă și instalarea unei pături izolatoare pentru încălzitorul de apă pe rezervor vă vor ajuta, de asemenea, la reducerea consumului de gaz natural și vă vor economisi bani.

Gândește-te înainte de a spăla și a usca rufele 

Spălați și uscați numai încărcături complete de rufe și utilizați setarea de apă rece a mașinii dvs. de spălat. Dacă trebuie să spălați o încărcătură mică, utilizați setarea adecvată a nivelului de apă. Luați în considerare utilizarea unui suport de haine sau a unei coarde de rufe de interior pentru a usca hainele. Dacă folosiți uscătorul, asigurați-vă că curățați ecranul cu scame din uscător după fiecare încărcare, pentru a îmbunătăți circulația aerului pentru o uscare mai eficientă a hainelor și pentru a preveni pericolele de incendiu.

În concluzie pe termen lung, îmbunătățirea eficienței energetice a casei dumneavoastră vă poate reduce consumul de gaz natural și vă poate economisi bani. Pe lângă economisirea banilor mai faceți un beneficiu și mediului înconjurător. 

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?