Sfaturi pentru economisirea gazului

Facturile la utilitati sunt dintotdeauna o responsabilitate lunara a fiecarui adult. Totusi, de curand, aceasta s-a transformat intr-o permanenta incertitudine si, uneori, surprindere in cele mai negative sensuri. Preturile tot mai mari ne fac sa ne punem din ce in ce mai des intrebarea „cum pot economisi?”.

In ceea ce priveste preturile la combustibil, oamenii sunt de parere ca reducerea drumurilor strict la cele necesare este cheia catre succes. Pe de alta parte, alegerea altor mijloace de transport sau chiar mersul pe jos au devenit variante tot mai alese.

Cand vine vorba despre reducerea consumului de gaz, exista destule persoane care nu concep modul prin care acest lucru este posibil. Primul gand este ca ar trebui sa renunte la o parte din confort sau din ceea ce este cu adevarat necesar: temperatura optima pe parcursul sezonului rece.

4 sfaturi utile pentru a economisi gazul

Exista cateva metode, deja utilizate de multe persoane, prin care puteti reduce considerabil sumele de bani ce pleaca lunar din buzunar. Unele dintre acestea pot reprezenta o investitie pe moment, insa, o data cu trecerea timpului, veti simti decizia in portofel, in cel mai pozitiv sens.

Iata doar 4 sfaturi importante prin care puteti reduce consumul de gaz din locuinta:

  1. Izolatia casei

Ne vom orienta atentia in special catre persoanele care locuiesc la curte. O locuinta cu o suprafata mare este destul de costisitoare de intretinut. Este bine cunoscut faptul ca ponderea cea mai mare a cheltuielilor, in special in plina iarna, merge catre plata facturii la gaz.

Pierderile de caldura sunt cele care pot cauza o adevarata gaura in buget. Pentru a evita acest lucru, geamurile, usile si peretii trebuie sa fie izolati intr-un mod eficient. De asemenea, trebuie sa acordati atentie si izolatiei acoperisului, precum si podului casei.

economiseste la gaz
  • Verificarea instalatiei de incalzire

Verificarea instalatiilor de incalzire este o activitate pe care trebuie sa o realizati periodic pentru a evita eventuale defectiuni. Totusi, daca nu a trecut foarte mult timp de la ultima verificare, iar valorile de pe facturile la gaz nu arata asa cum ar trebui, asigurati-va ca este totul in regula.

Disfunctionalitatile sau functionarea incorecta a sistemului de incalzire poate conduce la situatii de pierdere a caldurii. Mai departe, acestea se vor simti in bugetul dumneavoastra.

  • Pozitionarea caloriferelor

Evitati sa asezati lucruri pe calorifere sau sa le mascati in spatele unor piese de mobilier. Recomandat este chiar ca acestea sa nu fie acoperite nici macar cu draperii sau perdele, fapt practicat de marea majoritate a persoanelor.

Toate aceste actiuni pot conduce la o distribuire neuniforma a caldurii. Mai exact, camera nu va fi suficient de incalzita in timpul in care gazul sa consuma, iar pierderile de caldura pot fi chiar si de 15%.

  • Termostatul de ambianta

Termostatul de ambianta este folosit pentru monitorizarea caldurii din locuinta, dar si pentru ajustare. Un astfel de dispozitiv va permite sa setati timpii de functionare, precum si temperatura pe care doriti sa o mentina in incapere. Eficient si foarte apreciat, termostatul va poate ajuta sa economiti chiar si pana la 10%.

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?