Gazele naturale sunt de nelipsit in 2022. De la gatit si incalzire pana la utilizarea lor in transport, gazele constituie o parte importanta din convenienta noastra. Din 1 iulie 2007, conform ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei), piata este deschisa pentru toata lumea. Totodata, din 1 iulie 2020, ANRE nu mai reglementeaza preturile pentru furnizarea de gaze naturale la clienti casnici. Astfel, alegerea unui furnizor de gaze naturale devine o responsabilitate proprie.
Insa acesta nu este un lucru rau. Insa in ziua de azi gasesti pe piata oferte de la numerosi producatori si furnizori, deci poti alege un furnizor de gaze potrivit tie. Desi companiile ENGIE si EON sunt deocamdata cele mai populare, exista furnizori de gaze naturale cu oferte la preturi mai avantajoase.
Luand in vedere cresterea costurilor din ultima vreme, alegerea din timp a unui furnizor de gaze naturale este importanta. Cu siguranta nu vrei sa fi socat de factura la gaze naturale pe timp de iarna, care pot ajunge la sume destul de mari.
Insa cum alegi un furnizor potrivit? Cum stii ca furnizorul de gaze este de incredere si are servicii bune la preturi avantajoase? Ei bine, despre asta vom vorbi in acest articol.

Cum alegi un furnizor de gaze naturale potrivit
Prima data, pentru a vedea care oferta este buna pentru tine, tine cont de consumul pe care il inregistrezi. Ia facturile din lunile anterioare si analizeaza-le. Poti consulta si vecinii cu privire la pretul platit la consumul de gaze naturale, mai ales daca te muti intr-un bloc nou. Sau poti intreba prietenii ce furnizor au si care este experienta lor cu acesta si cat platesc in medie.
Acum ca ai aflat care este consumul tau, poti analiza si alege una din ofertele de pe piata. Chiar daca este multa munca, e mai bine sa verifici majoritatea optiunilor. Uita-te la pretul total pentru serviciile de furnizare a gazelor naturale. Acesta este suma pretului gazelor in sine, cat si suma tarifelor de transport ANRE. Insa diversi furnizori ofera reduceri sau comisioane, asa ca verifica si acest lucru cand analizezi ofertele.
Si, pentru o sa fie eliberat un contract, trebuie sa afli care este perioada contractuala. De asemenea, familiarizeaza-te cu sectiunea de termeni si conditii din contract, chiar daca nu pare atat de important. Iar mai apoi, analizeaza reputatia furnizorilor pe care ii consideri, ca sa iti faci o idee despre ce inseamna sa lucrezi cu ei.