Ghid economisire energie

Cu totii ne dorim sa avem o factura de curent mai mica! In primul rand protejam mediul inconjurator daca nu folosim atat de mult curent, deoarece locuintele generaza aproximativ un sfert din emisiile directe de CO2 din UE, dar pe langa asta si cheltuielile sunt mai mici. 

Cum sa economisim energie electrica?

Unele raspunsuri sunt atat de simple incat par nesemnificative. De cate ori ai auzit, cel putin cand erai mic, sa nu lasi becul aprins cand nu e nevoie de el sau sa scoti TV-ul din priza atunci cand pleci de acasa? Ei bine, chestiile astea parca suna atat de banal uneori, dar aduc de la sine scaderea energiei electrice si a facturii atunci cand le facem! In articolul prezentat vom enumera cateva modalitati de a economisi energie electrica fara prea mult efor sau fara investitii masive in diverse aparaturi de ultima generatie. Uite cateva sfaturi utile pentru viata de zi cu zi!

1 – Inlocuirea becurilor! 

Inlocuieste becurile cu incandescenta sau cu halogen cu cele LED. Un bec LED pe langa durata de viata prelungita fata de celelalte, consuma si semnificativ mai putin, si in asa fel vei scade consumul de energie. Pe langa acest aspect este esential sa nu aprinzi becul in casa atunci cand nu ai nevoie de el. In zilele de vara, atunci cand soarele este puternic, e de preferat sa faci in asa fel incat sa utilizezi lumina zilei.

2 – Deconecteaza aparatura pe care nu o folosesti!

Aparatura inteligenta conectata la internet (TV inteligent, console de jocuri etc.) fabricate pana in anul 2016 au un consum ridicat de electricitate in modul stand-by. Este indicat sa le conectezi la un prelungitor cu intrerupator, in asa fel sa poti opri curentul pentru acestea atunci cand nu le folosesti.

3 – Contor inteligent!

Informeaza-te la furnizorul de energie daca exista posibilitatea de a iti instala un contor inteligent. Sistemele de contorizare pentru energia electrica o sa te ajute cu siguranta sa economisesti un minim de 3% din valoarea facturii curente!

4 – Energia verde!

In cazul in care ai posibilitatea de a monta panouri solare, ia in calcul si acest aspect. In asa fel o sa produci singur o parte din energia pe care o consumi, daca nu pe toata! Pentru astfel de proiecte exista si anumite fonduri, nu e necesar sa faci de unul singur toata investitia! Dar cu siguranta aceasta optiune este una dintre cele mai favorabile pentru tine si mediul inconjurator!

panouri fotovoltaice

5 – Aparatura care consuma mai putin curent!

Majoritatea electrocasnicelor din Uniunea Europeana poarta eticheta energetica, de aceea atunci cand cumperi un electrocasnic nou (frigider, masina de spalat etc.) este foarte important sa le achizitionezi pe cele cu eticheta A+++. De exemplu un electrocasnic cu eticheta energetica A+++ consuma aproximativ un sfert din energia electrica pe care o consuma un electrocasnic cu eticheta energetica D.

In concluzie, lumea in care traim ne ofera absolut orice mijloc pentru a economisi energie de la cativa bani pe luna pana la o factura de 0 lei. Tot ce e nevoie sa faci este sa te informezi cat mai bine in functie de posibilitatile pe care le ai si sa iei cea mai favorabila decizie pentru tine!

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?