Cum să economisești pentru facturi mai mici

Toată lumea știe că energia electrică este scumpă. Din fericire, există metode de a cheltui mai puțin pe energia electrică, adică a economisi. În acest articol, ne vom concentra pe metodele pe care și tu le poți aplica, la tine acasă.

Schimbarea stilului de viață

Poți economisi banii de la utilități prin schimbarea stilului de viață. Deși energia electrică este scumpă, poți economisi utilitățile fără să faci sacrificii în ceea ce privește confortul: spre exemplu, poți folosi lumânări sau, dacă nu este prea frig, să dai căldura mai încet și să porți un hanorac. 

Folosește termostatul. Mulți oameni uită să folosească termostatul pentru încălzire. Dar folosindu-l, poți să reduci din utilități și să aduci un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Spre exemplu, poți să îți setezi termostatul dimineața, când te trezești, pentru a încălzi casa pentru când ajungi acasă. Mai mult, ar trebui să stingi lumina atunci când n-o folosești și să îți pui lumină pe senzori în camerele unde nu stai atât de des.

cum sa economisesti

Instalează un termostat bun

Un termostat bun îți permite să ajustezi temperatura casei tale pentru a economisi în ceea ce privește factura de energie/ gaz. Acesta îți permite să ajustezi temperatura casei când ești plecat. De asemenea, își ajustează setările pentru a reflecta schimbările în temperatura camerei/ casei. Această funcționalitate poate fi benefică pentru cei care trăiesc în zone unde temperaturile fluctuează de-a lungul zilei. 

Mai mult, termostatul este benefic pentru centrală, ajutând-o să fie mai mult timp bună. Există mai multe tipuri pentru acest accesoriu; acest lucru depinde de model. Unele modele pot fi controlate de la distanță, folosind un telefon, în timp ce altele îți permit să setezi temperatura doar manual. Primul tip de termostat este o abilitate foarte utilă. 

Astfel, instalarea unui termostat poate fi o metodă de a economisi energia electrică fără să îți sacrifici confortul.

Schimbarea tipului de apă – de la caldă la rece

Multă apă este folosită pentru a spăla hainele. În orice caz, oamenii folosesc apă caldă atât pentru spălarea rufelor, cât și pentru spălarea vaselor. Chiar dacă poate suna ciudat, ar trebui să folosești mai degrabă apă rece atunci când vine vorba de curățenie. Mai ales dacă speli haine albe, poți să folosești apă rece. Apa rece este compatibilă cu majoritatea detergenților, ea diminuând stricarea hainelor cu până la 20%. De asemenea, în timpul verii poți evita să faci duș cu apă fierbinte.

Concluzie

În concluzie, economisirea pentru facturile de utilități se poate face în mai multe feluri. Este important să încercăm să economisim energia electrică pentru a putea aloca acei bani în altă parte, poate mai importantă. Alege să economisești cât mai mult, urmând aceste sfaturi.

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?