Cum Economisim La Energie?

Preţurile tot mai mari la energie electrică şi perspectiva destul de complicată în privinţa pieţei energiei electrice globale i-au făcut pe consumatori să fie mai atenţi la consumul de energie electrică.

Facturi mai mici la energie electrică pot fi obţinute destul de uşor dacă avem în vedere câteva metode simple de economisire fără a renunţa la confortul din locuinţă.

Renunţarea la becurile clasice, cu un consum mare pe termen lung, şi înlocuirea lor cu becuri Smart, becuri economice cu LED este printre cele mai bune metode de economisire şi de obţinere a unor facturi mai mici la curent.

Avem o intensitate luminoasă apropiată de cea a unui bec convenţional, dar consumul e de până la şase ori mai mic, durata de viaţă e de 10 ori mai mare. Dacă vrem facturi şi mai mici investim în becuri inteligente care vor gestiona mai bine consumul de energie electrică, becuri cu senzori de mişcare, cu timpi de funcţionare programabili.

Foloseşte-te cât de mult poţi de lumină naturală, nu investi în corpuri de iluminat şi becuri de putere foarte mare dacă nu ai nevoie de ele. Încearcă să ai lumină naturală cât mai multă în camere, să luminezi doar zonele unde îţi desfăşori activitatea.

Închide lumina când nu mai ai nevoie de ea sau programează becurile Smart să se închidă imediat ce nu mai eşti prezent în cameră.

Folosește aparatură electronică și electrocasnică modernă!

Renunţă la aparatura electronică şi electrocasnică veche şi investeşte în aparatura care are clasă energetică A++, A+, eficienţă sporită la un consum redus de energie electrică.

Nu lăsa în priză televizoare, încărcătoare, orice fel de electronice sau electrocasnice dacă nu ai nevoie de ele. Chiar dacă nu funcţionează, ele tot vor consuma curent electric chiar şi în standby.

Schimbă frigiderul clasic cu unul no-frost, care nu are nevoie de gheaţă formată, setează corect temperatura termostatului.

Învaţă să foloseşti maşina de spălat cât mai eficient cu putinţă. Încarcă maşina cu cât mai multe haine în funcţie de recomandările producătorilor, dacă ai puţine rufe poţi spăla şi cu programe rapide şi vei avea facturi mai mici.

Izolează bine locuinţa, pentru că astfel centrală sau aerul condiţionat nu vor mai consuma atât de multă energie electrică, foloseşte duşul în loc de baie în cadă. Instalează un termostat smart pentru centrală ca să ai facturi şi mai mici pe timp de iarnă.

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?