Cum sa economisim la facturi?

Cel mai bun mod de a economisi energie electrica este felul in care o folosesti. Vom prezenta cateva schimbari necostisitoare pe care le poti face si care iti vor reduce cheltuielile semnificativ, insa totalul facturii depinde de foarte multi factori, incluzand marimea locuintei. Daca poti indeplini urmatoarele propuneri in legatura cu economisirea energiei electrice vei putea sa economisesti in jur de 10% din totalul facturii pe un an de zile.

1 Stinge lumina atunci cand nu ai nevoie de ea

Unul din primele sfaturi este sa stingi lumina din camerele unde nu este necesara lumina. Si ai putea sa inlocuiesti becurile clasice cu unele noi LED sau economice. Acest aspect iti va reduce cheltuielile semnificativ. Un plus al becurilor LED pe langa economia energiei electrice este si durabilitatea lor.

2 Foloseste lumina naturala

Incearca sa folosesti cat mai mult lumina naturala daca geamurile incaperii iti permit acest lucru, cel putin vara in zilele toride cand lumina este extrem de puternica nu are sens sa folosesti lumina generata de electricitate. 

3 Scoate din priza aparatura pe care nu o folosesti

Deseori auzim faptul ca orice electronic care este bagat in priza consuma curent. Aparatura inteligenta conectata la internet, precum tv inteligent de exemplu, care sunt fabricate inainte de 2016 consuma curent pana si in modul stand-by. Asa ca este indicat sa scoateti din priza aparatura pe care nu o folositi pentru o mai lunga perioada de timp. Acest aspect va va reduce factura de electricitate in timp si veti simti acest lucru odata cu trecerea timpului.

4 Oprirea aerului conditionat

Atunci cand nu esti acasa este mai indicat sa opresti aerul conditionat. Sau in cazul in care poate fi programat sa-l fa in asa fel incat sa porneasca cu 15-20 de minute inainte de a ajunge acasa de la serviciu. Daca pleci de acasa pe o perioada mai indelungata de timp de cateva zile, e de preferat sa-l scoti din priza.

In concluzie, se poate economisi energie electrica si fara a investi bani. Trebuie doar sa sti ce e de facut si sa pui in practica, poti si tu sa pui in practica aceste sfaturi si sa iti reduci semnificativ cheltuielile lunare pentru energia electrica!

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?