3 sfaturi pentru a economisi bani la aerul condiționat în timpul iernii

Iată câteva sfaturi simple pentru a rula aparatul de aer condiționat cu ciclu invers pentru o factură mai scăzută iarna.

În mod normal, iarna înseamnă temperaturi scăzute și facturi de energie electrică în mod invariabil mari din cauza utilizării aerului condiționat cu ciclu invers. În majoritatea cazurilor, puteți da vina pe aerul condiționat, despre care experții spun că este responsabil pentru aproximativ 45% din consumul de energie al gospodăriei în timpul iernii.

Aparatele de aer condiționat cu ciclu invers, sau pompele de căldură, așa cum sunt cunoscute în mod obișnuit, funcționează prin extragerea căldurii din aerul exterior și transferând-o în interior. Ei folosesc un agent frigorific pentru a încălzi aerul care este aspirat în interior. De asemenea, pot filtra și dezumidifica aerul. Încălzitoarele cu pompă de căldură sunt, de asemenea, în general mai eficiente decât alte încălzitoare electrice.

Mulți oameni presupun că pentru a vă încălzi casa, instalați un încălzitor și atât. Există multe modalități diferite de a vă face casa mai caldă și nu toate vă vor costa mulți bani.

Cea mai evidentă modalitate este de a folosi încă un încălzitor. Cu toate acestea, încălzitoarele pot fi risipitoare și, odată cu creșterea treptată a costului electricității și al altor tipuri de combustibil, făcând tot ce puteți pentru a îmbunătăți eficiența casei dvs. vă va economisi din ce în ce mai mulți bani pe măsură ce trece timpul. 

Iată mai jos 3 sfaturi prin care puteți să economisiți bani prin utilizarea responsabilă al aerului condiționat:

1. Eliminați curenții

În același mod în care o ușă sau o fereastră deschisă înfrânge scopul de a avea un încălzitor pornit, golurile de sub ferestre și uși creează curenți serioși (cunoscut și ca infiltrare). De fapt, aceasta este cea mai frecventă problemă când vine vorba de încălzire, dar, din fericire, soluția este ieftină și ușoară. Pentru doar câțiva dolari puteți cumpăra un dispozitiv de excludere a curentului de aer sau puteți chiar să plasați prosoape în fața golului. Pentru o soluție mai permanentă, ar trebui să vă gândiți să investiți în niște benzi de vreme pentru ușile dvs. sau să umpleți micile goluri dintre pereți și ferestre cu calafate.

2. Adăugați geamuri

Ferestrele cu geam simplu permit ieșirea mult mai rapidă a căldurii decât alte tipuri de ferestre. Instalarea ferestrelor cu geam termopan nu este ieftină, dar poate face o diferență enormă pentru eficiența încălzirii casei tale.

3. Izolați

Izolarea adecvată a acoperișului și a pereților vă ajută casa să păstreze căldura. În esență, acționează ca un tampon termic între vremea exterioară și clima interioară. În timpul lunilor de iarnă, reține căldura într-o proprietate, astfel încât să nu aveți multe pierderi de căldură. La fel, în lunile de vară oprește să pătrundă prea multă căldură.

Dacă vă gândiți să instalați izolație într-o casă existentă, asigurați-vă că angajați un profesionist calificat și consultați un electrician. Izolația instalată prost are potențialul de a crea incendii.

În concluzie, dacă vă pregătiți din timp pentru sezonul rece puteți cu foarte mare ușurință să păstrați mai multă căldură în casă pentru un cost mai mic al facturilor de energie.

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?