Ce trebuie sa stii despre aparatele de aer conditionat?

Aerul conditionat e una din cele mai importante conveniente pe care le avem in ziua de azi. Temperaturile pot fi deranjante, fie ca este prea frig sau prea cald. Desigur, cand este prea frig avem calorifere si centrala termica care ne ajuta sa pastram o temperatura confortabila inauntru. Insa in verile toride, inafara sistemelor de aer conditionat, putem sa ne facem vant cu diverse obiecte pentru a ne racori. Insa nu este prea eficient sau convenient.

Astfel, sistemele de aer conditionat iti permit sa controlezi temperatura din anumite camere, facand atmosfera confortabila pentru toata lumea. Insa diferite sisteme de aer conditionat sunt destinate pentru persoane diferite.

Aparate de aer conditionat clasice sau cu inverter?

Prima distinctie este intre aparatele clasice si cele cu inverter. Aparatele clasice de aer conditionat au o anumita temperatura tinta, iar cand acea temperatura este atinsa, se opresc automat. In schimb, aparatele cu inverter scad in intensitate pe masura ce se aproprie de temperatura tinta, iar apoi aparatul merge foarte incet, mentinand temperatura.

Aparatele pierd cea mai multa energie cand se pornesc sau opresc si, totodata, atunci fac cel mai mult zgomot. Astfel, un aparat cu inverter care, practic, functioneaza continuu, este mult mai silentions decat unul clasic. Poate avea totodata un consum de energie cu pana la 30% mai mic.

Insa daca ideea unui aparat de aer conditionat permanent nu este pe gustul tau, exista optiunea aparatelor portabile. Desi nu la fel de puternice, pot fi luate oriunde si pot face o diferenta, mai ales in zilele incinse de vara.

Si, pentru ca tehnologia continua sa evolueze, aparatele din ziua de azi iti ofera diverse optiuni. Cele mai importante sunt cele de dezumidificare, de purificare si de autocuratare. Unele modele au functii si mai inovative, precum control prin Wifi si functia de autodiagnoza.

Cum folosesti eficient un aparat de aer conditionat?

Pentru un echilibru intre temperatura si consumul de energie, e recomandat ca temperatura din interior sa fie cu 10 grade mai mica decat cea din interior. Desi fiecare model este intr-o anumita clasa de consum energetic, aceasta este, mai degraba, o regula generala.

Apoi, pentru o functionare corespunzatoare a acestora, curata filtrele. In timp, acestea se pot umple de praf. Astfel, aparatul consuma mai multa energie pentru a schimba temperatura, iar aerul care reiese iti poate pune sanatatea in pericol. E recomandata curatarea filtrelor de doua ori pe an.

Aparatele de aer conditionat pot transforma un anotimp inconvenient intr-unul placut, asa ca alege aparatele cele mai potrivite tie!

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?