Avantajele centralei termice pe gaz

Avantajele și dezavantajele unei centrale termice pe gaz.

Costul de încălzire a locuinței este scump și este probabil să devină și mai mare odată cu trecerea timpului. Din acest motiv, merită să explorați diferitele opțiuni de încălzire disponibile pentru a vedea dacă puteți maximiza eficiența și reduce costurile. Una dintre marile întrebări pe care le au oamenii este dacă încălzirea pe gaz este mai bună și dacă ar putea economisi bani prin schimbarea sistemelor și alegerea centralei termice potrivite pentru casa lor.

ComparăTot va prezenta avantajele și dezavantajele sistemelor de încălzire pe gaz.

Prin încălzire cu ajutorul unei centrale pe gaz, ne referim la un sistem care include un cazan pe gaz și o pompă prin care apa caldă este distribuită în jurul casei dvs. printr-o rețea de conducte în caloriferele de perete. Este posibil să aveți, de asemenea, un termostat pentru a controla temperatura generală și, eventual, supape termostatice ale radiatorului pentru a seta temperatura în fiecare cameră. Acesta este cel mai comun tip de sistem de încălzire în România.

Avantaje

– Viteza temperaturii – Un sistem de incalzire pe gaz, modern si bine intretinut intr-o casa bine izolata iti va aduce camerele la temperatura dorita foarte repede in comparatie cu un sistem electric. Apa fierbinte care curge în și din calorifere vă va menține, de asemenea, temperatura dorită într-un mod foarte eficient, cu atât mai mult dacă aveți instalate supape termostatice pentru radiatoare. Când vii acasă într-o casă rece în lunile de iarnă, devine foarte important să ai un sistem de încălzire care să te facă să te simți confortabil acasă.

– Costuri de funcționare scăzute – Când spunem „cost scăzut”, este evident raportat la costurile generale ale energiei de pe piață și acestea pot fi întotdeauna modificate. Cu toate acestea, gazul este, în general, o sursă de energie mai ieftină pe unitate decât electricitatea, așa că un sistem eficient de încălzire alimentat cu gaz va funcționa, de obicei, mai ieftin decât încălzirea electrică lunar. Noile cazane combinate funcționează cu o eficiență de peste 90%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire uriașă în comparație cu cazanele vechi din anii trecuți. Un sistem modern de încălzire pe gaz poate fi foarte eficient și poate maximiza încălzirea.

– Cunoștințe bogate – Sistemele de încălzire pe gaz sunt cel mai popular tip de încălzire în Europa. Există o cantitate imensă de ingineri de încălzire care cunosc aceste sisteme pe dinafară. Aceasta înseamnă că reparațiile sunt ușoare în cazul unei defecțiuni a încălzirii și acești profesioniști sunt excelenți în a face sistemele de încălzire pe gaz să funcționeze cât mai eficient posibil.

– O gamă largă de stiluri – Deoarece acesta este cel mai popular tip de sistem de încălzire din România, există o gamă largă de dimensiuni și stiluri de radiatoare disponibile. De fapt, varietatea de radiatoare și șine nu a fost niciodată mai mare, ceea ce înseamnă că practic vei putea întotdeauna să obții tipul exact de calorifer pe care vrei să-l potrivești cu nevoile tale de încălzire și preferințele de design interior.

Dezavantaje

– Costuri mari de instalare – Dacă instalați de la zero un sistem de încălzire pe gaz nou-nouț (sau înlocuiți unul vechi), atunci poate fi foarte scump inițial. Un nou cazan pe gaz poate costa mult, la fel ca unele calorifere de designer. Dacă proprietatea dvs. nu a avut niciodată instalat un sistem central de încălzire cu gaz, atunci toate conductele vor trebui, de asemenea, să fie instalate peste casa. În timp ce costurile lunare sunt de obicei mai mici decât cele ale unui sistem electric, costurile de instalare inițiale, costisitoare, pot descuraja mulți oameni.

– Întreținere anuală – Dacă doriți să vă mențineți sistemul de încălzire să funcționeze fără probleme și eficient, va trebui să solicitați un inginer de încălzire pe an pentru a efectua întreținerea cazanului și a altor componente. Într-adevăr, multe contracte de asigurare a cazanelor vin cu o clauză care insistă asupra întreținerii anuale pentru a menține valabilitatea poliței. Acesta este un pas sensibil, dar este o altă cheltuială pe care trebuie să o luați în considerare.

 – Întreruperea reparației – Dacă aveți nevoie de reparații sau doriți să adăugați un nou calorifer într-o parte a casei dvs. care nu a mai avut unul instalat până acum, lucrările necesare pot provoca întreruperi considerabile. În unele cazuri, scândurile de podea trebuie să fie trase în sus sau canale introduse în pereți pentru a găzdui conducte noi sau redirecționate. Acest lucru este egal pentru un curs pentru un profesionist experimentat, dar ar putea crea multe neplăceri temporare pentru dvs. în timp ce lucrarea se desfășoară.

În concluzie centrale termice pe gaz sunt o investiție care cu siguranță vă va aduce beneficii pe parcursul timpului. De la o factură mai scăzută până la confortul termic dorit, cu siguranță nu veți regreta decizia luată!

Chat direct
Aveti nevoie de ajutor ?
Scan the code
Buna ,
Cum te putem ajuta ?